Toiminta

Toiminta


Kokoukset

Työväenyhdistyksen tärkein kokous on vuosikokous, joka pidetään vuosittain maaliskuussa. Kokouksessa valitaan johtokunnan jäsenet erovuoroisten tilalle, vahvistetaan tilinpäätös ja toimintakertomus. Ennen vuosikokousta pidetään valmistava vuosikokous, joka asettaa ehdokkaat johtokunnan jäseniksi erovuoroisten tilalle, käsitellään talousarvio ja toimintasuunnitelma. valmistava vuosikokous on pidetty tammi-helmikuussa. Vuosikokoukseen ja valmistavaan vuosikokoukseen kutsutaan kaikki jäsenet.

Johtokunta kokoontuu lähes kuukausittain Työväenyhdistyksen toimistolla lukuun ottamatta kesäaikaa. Johtokuntaan kuuluu 15 henkilöä. Johtokunnan tehtävänä on hoitaa yhdistyksen asioita ja taloutta. Työvaliokunta valmistelee yhdessä toiminnanjohtajan kanssa johtokunnan kokoukset.

Politiikkaklubi

Työväenyhdistyksen järjestötoiminta kanavoituu Politiikkaklubin kautta. Politiikkaklubi on yhteiskunnallisen keskustelun ja vaikuttamisen foorumi Tampereella. Tavoitteena on herättää keskustelua yhteiskunnallisesti merkittävistä teemoista ja aiheista. Klubi tarjoaa vuorovaikutuskanavan kuntalaisille ja yhteiskunnallisille vaikuttajille. Tärkeää on ihmisten osallisuuden tukeminen ja mahdollistaminen.

Politiikkaklubi järjestää keskustelutilaisuuksia, joissa vierailee valtakunnallisia ja paikallisia vaikuttajia sekä yhteiskunnallisia toimijoita. Poliittisia keskustelutilaisuuksia järjestetään 6-8 vuosittain. Viime aikaisia aiheita ovat olleet mm. aktiivimalli, teattereiden valtionosuusuudistus, sosiaaliturvan uudistaminen, työllisyyspolitiikka ja kansainvälisyys. Mukaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet eli tilaisuudet ovat avoimia.

Puistotorni eli Tampereen Työväentalo

Tampereen työväentalo on Suomen ensimmäinen kivinen työväentalo. Perustukset talolle kaivettiin yli sata vuotta sitten ja talo vihittiin käyttöön 18.11.1900. Oman talon rakentaminen oli aikanaan suuri voimien ponnistus Työväenyhdistykselle. Tätä nykyään suurta kivitaloa on viime vuosisadan alun jälkeen laajennettu useaan otteeseen ja tänä päivänä se kohoaa kahdeksankerroksisena kulttuurikeskuksena keskellä kaupungin keskustaa. Työväentalon ylläpitäminen ja kehittäminen vaatii yhdistykseltä edelleen jatkuvaa huomiota ja taloudellisia panostuksia. Vuonna 2012 talolle otettiin käyttöön markkinointinimi Puistotorni.

Puistotornia voi hyvällä syyllä kutsua kohtauspaikaksi: kokouksia, yhdistystoimintaa, mutta ennen kaikkea monipuolista kulttuurielämää. Kulttuurielämää edustaa mm. Tampereen Työväen Teatteri, joka on aivan Tampereen työväentalon yhteydessä. Tiloissa toimivat myös kokouskeskus Puistotorni, Lenin museo, Tampereen konservatorio ja TAMK. Talossa on useita pienempiä ja isompia vuokralaisia. Vapaita toimitiloja voi tiedustella toimitusjohtaja Kaisa Läärältä kaisa.laara(a)puistotorni.fi .

Puistotorni sijaitsee Tampereen sydämessä, kauniin ja rakennushistoriallisesti arvokkaan Hämeenpuiston laidalla. Osoite on Hämeenpuisto 28.

Naiskuoro Miskantti

Tampereen työväenyhdistyksen naiskuoro Miskantti perustettiin vuonna 1910. Kuoro juhlii siis 110-vuotista toimintaansa kahden vuoden päästä. Naiskuoro on nuorekas, noin 30 laulajan muodostama yhteisö, jolle tärkeintä on laulamisen ja yhdessä tekemisen ilo. Kuoro harjoittelee Puistotornissa.

Kuoro järjestää omia konsertteja ja esiintyy yksityisten sekä järjestöjen tilaisuuksissa. Kuorolla on myös kansainvälistä toimintaa. Kuoro tekee ulkomaanmatkoja ja sillä on ystävyyskuoro Domina Tartossa. Vierailuita on tehty puolin ja toisin. Kuoron jäseniä koulutetaan Työväen Sivistysliiton kursseilla ja kuorojohtajan pitämillä yksityislaulutunneilla, jolla opiskellaan laulutekniikkaa.

Kuoro tekee yhteistyötä muiden kuorojen, orkestereiden ja muusikoiden kanssa konserttien muodossa. Monipuolinen ohjelmisto yltää perinteisistä naiskuorokappaleista viihteeseen ja nykymusiikkiin.

Lisätietoja naiskuoron toiminnasta kotisivuilta.

Puistotornin puhaltajat ja nuorisosoittokunta

Puistotornin puhaltajat on perinteikäs tamperelainen puhallinorkesteri, joka on perustettu jo vuonna 1887 Tampereen työväenyhdistyksen soittokunnaksi. Soittokunta on harrastajasoittajista koostuva täysimittainen puhallinorkesteri ja lisäksi kokoonpanoon kuuluu seitsikko. Soittokunta esittää monipuolista ohjelmistoa laidasta laitaan: perinteistä ja uudempaa puhallinmusiikkia, viihdemusiikia ja vaikkapa tanssimusiikkia. Soittokunta järjestää vuosittain omia konsertteja ja orkesteri on myös mahdollista tilata keikalle esim. syntymäpäiväjuhliin.

Soittajisto koostuu monen ikäisistä soittajista. Säännöllisten harjoitusten lisäksi soittajat pääsevät esiintymään vuosittain soittokunnan omissa konserteissa sekä muilla keikoilla, mm. itsenäisyyspäivänä Tampereen Keskustorilla ja vappumarssilla. Soittokunta ei maksa soittajilleen erityistä korvausta keikoista, mutta ei myöskään peri mitään maksuja harjoituksista tai soittoasuista yms.

Soittokunta harjoittelee Puistotornissa. Lisätietoja Soittokunnan kotisivuilta.

Nuorisosoittokunta

Nuorisosoittokunta Músican soittajat ovat kaikenikäisiä, eikä ala- tai yläikärajaa ole. Músican tavoitteena on tarjota matalalla kynnyksellä niin nuorille kuin aikuisillekin mahdollisuus päästä puhallinmusiikin kiehtovaan maailmaan. Músicassa pääset tutustumaan muihin soittajiin, kehittämään soittotaitojasi ja saat esiintymiskokemusta.

Nuorisosoittokunta harjoittelee Puistotornissa. Lisätietoja soittokunnan kotisivuilla.

Tampereen Työväen Teatteri

Tampereen Työväenyhdistys omistaa Tampereen Työväen Teatterin. Teatteri sai alkunsa työväenyhdistyksen huvitoimikunnan näytelmäseurasta. Varsinainen teatteri perustettiin vuonna 1901. Alkuvaiheessa teatteri toimi puhtaasti harrastuspohjalta. Vähitellen toiminta kehittyi kohti ammattiteatteria ja ”Työvis” lunasti paikkansa suomalaisessa teatterimaailmassa.

Tällä hetkellä teatteri toimii neljällä näyttämöllä ja ensi-iltoja on kymmenkunta vuosittain. Kävijämäärillä mitattuna teatteri on Suomen kolmanneksi suurin Helsingin kaupunginteatterin ja Kansallisteatterin jälkeen. Kävijöitä on ollut viime vuosina noin 140 000 – 160 000 ihmistä.

Työväen Teatterin toimintaedellytysten turvaaminen on keskeinen tavoite ja haaste Työväenyhdistykselle. Vuonna 2006 valmistunut Kellariteatterin saneeraus oli mittava taloudellinen panostus teatterin toimintaan. Lähivuosien aikana myös Vanhaa Päänäyttämöä on kehitetty vastaamaan paremmin nykyajan vaatimuksia. Vuonna 2011 avattiin neljäs näyttämö TTT Klubi vanhan tanssiravintolan paikalle Hallituskadun puolelle.
Lisätietoja Tampereen Työväen Teatterin kotisivuilta.

U30-Klubi

U30-Klubin tarkoituksena on toimia nuorten, alle 30-vuotiaiden, ajatushautomona, jossa koulutus, tasa-arvo sekä yhteiskunnalliset muutokset ovat keskiössä. Klubi toimii tasa-arvon, vapauden ja solidaarisuuden periaatteiden kautta edistäen sosialidemokraattisia arvoja. Klubin toimintaan kuuluu yhteiskunnallisen aktiivisuuden lisääminen, sekä rakkaus hyvinvointivaltiota kohtaan. Etsimme vaikeisiin kysymyksiin vaikeita ratkaisuja, niin paikallisesti, kuin valtakunnallisestikin, globaaleja ongelmia unohtamatta.

Toimintamme pohjautuu jäsenille ja toiminnasta kiinnostuneille pidettäviin klubi-iltoihin, sekä teemapäiviin. Klubi on osa Tampereen Työväenyhdistys ry:tä. Ota askel kohti parempaa huomista, tavataan Klubilla!

Kysy lisää toiminnasta, ota yhteyttä:

Outi Mikkola, outi.mikkola111@gmail.com, p. 0505973434.

Kaapo Asuma, kaapo.asuma@demarinuoret.fi, p. 0452752718.